Caroline Raat

Peter Fijbes

Onderzoeker, cultuurconsultant, auteur

Peter Fijbes is gespecialiseerd op het gebied van organisatiecultuur en omgangsvormen in organisaties.

In zijn dagelijkse werk besteedt hij het meeste tijd aan het verrichten van onderzoek naar organisatiecultuur, ongewenst gedrag en organisatiedisfuncties. Daarnaast biedt hij over dezelfde onderwerpen training en advies. Dit doet hij binnen zijn onderzoeks- en adviesbureau Fijbes Consultancy & Training.

Fijbes werkt in een keur van sectoren, van de olympische topsport tot ministeries en verzekeraars. Want waar elke sector verschilt; is er tegelijk een menselijke- en culturele constante. Met zijn werk ambieert hij een bijdrage te leveren aan begrip en verbetering van elke vorm van samenwerken in organisaties.

Van origine is Peter opgeleid als onderzoeksjournalist en internationaal correspondent. Maar zijn passie voor onderzoeken, interviewen en voorlichten wilde hij liever verbinden aan concreet advies en bijdragen aan verbeteringen, dan uitsluitend het doen van een journalistieke onthulling. Naast ontdekken ook helpen verbeteren. Peter is daarnaast opgeleid als docent sociale wetenschappen en heeft daarmee een achtergrond in de sociologie, antropologie en psychologie.